Kambala s čerstvými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala s čerstvými hříbky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Hříbky čerstvé |
600 g | Kambala |
500 g | Máslo přepuštěné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 845,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 198,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Kambala, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo přepuštěné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody. |
2 | V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut. |
3 | Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu. |
Poznámka
Takto upravené hříbky můžeme podávat i samotné, např. s čerstvým chlebem. Na talíři je můžeme doplnit trochou rukoly či plátky parmezánu.