Recept

Makronky s čokoládovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 63973
Kategorie: Makronky

Ingredience

Makronky
30 g Cukr krupice
225 g Cukr moučkový
125 g Mouka mandlová
1 špetka Sůl
110 g Vaječný bílek slepičí
Krém
250 g Čokoláda 70% kakao
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
16% Sacharidy 59 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 72 mg
14% Bílkoviny 8 g

Makronky s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

Makronky: Mandlovou mouku a moučkový cukr najemno umixujeme a potom ještě prosijeme. Bílky osolíme špetkou soli, smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme na pevný sníh (do sněhu můžeme přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh zlehka smícháme se směsí mouky a cukru.

2

Zdobicím cukrářským sáčkem z hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru cca 3 cm. S každým plechem klepneme o stůl – makronky se tak vyrovnají a zbaví se vzduchových bublin. Necháme je na plechu zaschnout asi 1-2 hodiny. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10–11 minut. Po upečení je necháme vychladnout.

3

Krém: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, potom do směsi zašleháme máslo a krém vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojíme vždy po dvou připraveným krémem a necháme uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept