Makronky s čokoládovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makronky s čokoládovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 63973 |
Kategorie: | Makronky |
Ingredience
Makronky | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
225 g | Cukr moučkový |
125 g | Mouka mandlová |
1 špetka | Sůl |
110 g | Vaječný bílek slepičí |
Krém | |
250 g | Čokoláda 70% kakao |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 61,8mg |
Draslík | 30,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka mandlová, Čokoláda 70% kakao, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makronky s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Makronky: Mandlovou mouku a moučkový cukr najemno umixujeme a potom ještě prosijeme. Bílky osolíme špetkou soli, smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme na pevný sníh (do sněhu můžeme přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh zlehka smícháme se směsí mouky a cukru. |
2 | Zdobicím cukrářským sáčkem z hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru cca 3 cm. S každým plechem klepneme o stůl – makronky se tak vyrovnají a zbaví se vzduchových bublin. Necháme je na plechu zaschnout asi 1-2 hodiny. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10–11 minut. Po upečení je necháme vychladnout. |
3 | Krém: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, potom do směsi zašleháme máslo a krém vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojíme vždy po dvou připraveným krémem a necháme uležet. |