Recept

Peprmintové marshmallows s červeným vzorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63976
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

390 g Cukr krupice
110 g Cukr moučkový
155 g Kukuřičný sirup
1 kávová lžička Peprmintová příchuť
0,1 kávová lžička Potravinářská barva
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
235 ml Voda pitná
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 38 mg
5% Bílkoviny 3 g

Peprmintové marshmallows s červeným vzorem postup přípravy receptu:

1

Alobalem, nebo potravinářskou folií vyložíme pekáč o rozměrech 23 x 33 cm, jejich povrch postříkáme olejem ve spreji.

2

Bílky pokojové teploty ze dvou velkých vajec vlijeme do mísy robotu s nasazenou šlehací metlou.

3

Nalijeme 120 ml studené vody do misky, přidáme práškovou želatinu a promícháme.

4

Necháme želatinu nabobtnat, všechna tekutina by se měla vstřebat. Zbývajících 115 ml vody nalijeme do středně velkého rendlíku s těžkým dnem, přidáme kukuřičný sirup, 390 g krupicového cukru a sůl, na středně velkém ohni mícháme, dokud není cukr rozpuštěný. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů, do rendlíku vložíme cukrářský teploměr.

5

Bez míchání sirup zahříváme na 127 °C. To bude trvat 10 - 15 minut. Mezitím zahřejeme želatinu asi 20 vteřin v mikrovlnné troubě, aby byla tekutá.

6

Když sirup dosáhne teploty 118 °C, začneme šlehat bílky v robotu střední rychlostí. Sníh by měl být pevný a měly by být možné z něho vytahovat špičky zhruba ve stejné chvíli, kdy sirup dosáhne teploty 127 °C.

7

Odstavíme rendlík a do sirupu opatrně vešleháme tekutou želatinu. Ze směsi bude odcházet pára a bude bublat, musíme dávat pozor, abychom se neopařili. Nyní musíme sirupu zašlehat do sněhu z bílků. Přelijeme sirup z rendlíku do nádoby, která má hubičku, aby se nám lépe naléval do mísy robotu. Zpomalíme rychlost šlehání na nízkou a za chodu motoru zvolna přiléváme horký sirup do sněhu z bílku. Snažíme se nalévat při okraji mísy, aby sirup nezachytila metla a nerozstříkl se.

8

Když je všechen sirup v míse, zvyšujeme postupně rychlost šlehání, až do středně vysoké rychlosti. Hmota musí být neprůhledná, lesklá a hustá. V závislosti na typu šlehače by šlehání mělo trvat 8 - 10 minut. Kvalitu hmoty kontrolujeme tak, že zdvihneme metlu a hmota by z ní měla pomalu stékat v podobě silné stuhy. Přidáme půl lžičky peprmintové příchuti a ještě asi 20 vteřin mícháme. Chceme-li mít chuť silnější, můžeme přidat ještě 1/2 lžičky příchuti.

9

Nalijeme hmotu do připraveného pekáče s alobalem nebo potravinářskou folií a rozetřeme ji do rovnoměrné vrstvy. Pokapeme povrch červeným potravinářským barvivem a za pomoci párátka vytvoříme z barvy zajímavé vzory, záleží jen na naší fantazii a vkusu. "Kreslit" přestaneme ještě předtím, než se začnou čáry spojovat a rozpíjet. Necháme hmotu zcela ztuhnout asi 8 hodin při pokojové teplotě.

10

Poprášíme pracovní plochu a povrch hmoty marshmallow moučkovým cukrem. Vyklopíme blok hmoty poprášenou stranou dospod na pracovní desku, odstraníme z něj potravinářskou folii nebo alobal. Poprášíme čepel velkého kuchařského nože moučkovým cukrem a nakrájíme hmotu na dlouhé a tenké pruhy, které rozdělíme na čtverečky - jednotlivé bonbony. Nůž musíme během krájení občas očistit a znovu poprášit cukrem, aby se na něj hmota nelepila. Bonbony obalíme moučkovým cukrem, aby se neslepily. Vyrobili jsme asi 795 g ramů krásných tříbarevných bonbonů, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě vydrží až 14 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept