Recept

Paprikové sušené krekry

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63981

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Kurkuma
230 g Lněné semínko
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl mořská
100 g Tykev - semena
3 polévková lžíce Voda pitná
8 polévková lžíce Česnek medvědí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 137kJ
6% Sacharidy 21 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 135 mg
18% Bílkoviny 10 g

Paprikové sušené krekry postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme do misky 180g světlých lněných semínek a 50g semínek z tykve. Omyté papriky a chilli papričky rozpůlíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme je na malé kousky. Omyté jablko nahrubo nastrouháme a přidáme k paprikám. Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Směs ochutíme solí, pokrájeným medvědím česnekem, kmínem, kurkumou, mletým barevným pepřem, přidáme 2-3 lžíce vody a rozmixujeme na pyré. Pyré dáme do mísy, přidáme k němu 50g nenamočených lněných semínek, 50g nadrobno pokrájených dýňových semínek a vše znovu promícháme.

2

Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na tenkou placku o síle 0.5cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme, aby se nám po usušení dalo lehce nalámat.

3

Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Po usušení krekry nalámeme.

Poznámka

Sušené krekry uchováme křupavé, když je uložíme do dobře těsnící dózy, můžeme si je i zamrazit a podle potřeby je rozmrazíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept