Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63982
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
0,5 kg Játra vepřová
1 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 kg Vepřová hlava
1 kg Vepřové koleno
750 g Vepřové nožičky
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,789 kcal
Kilojoule 7 485kJ
21% Sacharidy 75 g
148% Tuky 111 g
25% Sodík 497 mg
205% Bílkoviny 115 g
Domácí jitrnice

Domácí jitrnice postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme.

2

Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.

3

Na závěr jitrnice opláchneme studenou vodou, rozprostřeme v jedné vrstvě a nechám v chladu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept