Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63986
Kategorie: Pizza

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka lahůdková
50 g Dýňová semínka
0,5 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
250 g Lněné semínko
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 ks Paprika oranžová
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
4 ks Rajčata
50 g Semínka slunečnicová loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
3 ks Rajčata sušená Bio

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,026 kcal
Kilojoule 4 295kJ
17% Sacharidy 60 g
105% Tuky 78 g
12% Sodík 244 mg
70% Bílkoviny 39 g

Sušená pizza postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme do misky 200g světlých lněných semínek a 50g dýňových semínek.

2

Omytá, na kousky pokrájená čerstvá a sušená rajčata, dáme do mixéru. Očistíme lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, masitou oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme pokrájíme je na kousky.

3

Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem a 2 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na husté pyré, které dáme do mísy. 1/3 pyré odložíme do misky, do ostatního pyré zamícháme slunečnicová loupaná semínka (50g) a nenamočená lněná semínka (50g). Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín sušené oregáno a znovu vše důkladně promícháme.

4

Kulatou formu na pizzu vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na placku o síle asi 1cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme na trúhelníky, aby se po usušení dalo lehce nalámat.

5

Pizzové těsto sušíme přibližně 5 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Pak těsto potřeme 1/3 pyré, posypeme ho zelenou částí cibulky a místo sýru posypeme těsto kvasnicovými vločkami. Pak pizzu sušíme ještě 1 hodinu.

6

Po usušení pizzu nalámeme a hned podáváme. Je šťavnatější, než sušené krekry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept