Sušená pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušená pizza
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63986 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka lahůdková |
50 g | Dýňová semínka |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Kvasnicové vločky |
250 g | Lněné semínko |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika oranžová |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
4 ks | Rajčata |
50 g | Semínka slunečnicová loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
3 ks | Rajčata sušená Bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 80g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Dýňová semínka, Kmín římský, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Oregano čerstvé, Paprika oranžová, Pepř 4 barev, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, Kvasnicové vločky, Rajčata sušená Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sušená pizza postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočíme do misky 200g světlých lněných semínek a 50g dýňových semínek. |
2 | Omytá, na kousky pokrájená čerstvá a sušená rajčata, dáme do mixéru. Očistíme lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, masitou oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme pokrájíme je na kousky. |
3 | Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem a 2 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na husté pyré, které dáme do mísy. 1/3 pyré odložíme do misky, do ostatního pyré zamícháme slunečnicová loupaná semínka (50g) a nenamočená lněná semínka (50g). Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín sušené oregáno a znovu vše důkladně promícháme. |
4 | Kulatou formu na pizzu vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na placku o síle asi 1cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto předem ostrým nožem nakrájíme na trúhelníky, aby se po usušení dalo lehce nalámat. |
5 | Pizzové těsto sušíme přibližně 5 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Pak těsto potřeme 1/3 pyré, posypeme ho zelenou částí cibulky a místo sýru posypeme těsto kvasnicovými vločkami. Pak pizzu sušíme ještě 1 hodinu. |
6 | Po usušení pizzu nalámeme a hned podáváme. Je šťavnatější, než sušené krekry. |