Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63991
Kategorie: Řezy

Ingredience

Na těsto
120 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Marmeláda višňová
170 g Mouka polohrubá
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na řezy
120 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Marmeláda višňová
170 g Mouka polohrubá
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na rozvar
350 g Cukr krupice
5 g Potravinářská barva
30 ml Rum
250 ml Voda pitná
Na polevu
250 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Rum
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
40% Sacharidy 145 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 64 mg
21% Bílkoviny 12 g

Punčák postup přípravy receptu:

1

Plech a formu o velikosti 17 cm x 22 cm vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Vodu s cukrem vaříme alespoň 7 minut, aby rozvar zhoustl, přidáme rum. Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme potravinářským barvivem načerveno a nažluto.

3

První těsto – bílky vyšleháme do pevné pěny, poté došleháme cukr, lehce vmícháme rozšlehané žloutky, mouku a horkou vodu. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a pečeme dozlatova. Totéž těsto uděláme i do formy (vychladlé těsto potřeme marmeládou.

4

Upečený plát rozkrojíme na polovinu a jeden plát nakrájíme na čtverce, které střídavě namáčíme v rozvarech. Klademe střídavě do formy na těsto namazané marmeládou. Přiklopíme druhou polovinou plátu a zatížíme do druhého dne.

5

Poté vrchní plát potřeme marmeládou a přelijeme rumovou polevou.

6

Polevu připravíme tak, že do mísy prosejeme cukr a třeme do zhoustnutí s horkou vodou a rumem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept