Punčák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punčák
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63991 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
170 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na řezy | |
120 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
170 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na rozvar | |
350 g | Cukr krupice |
5 g | Potravinářská barva |
30 ml | Rum |
250 ml | Voda pitná |
Na polevu | |
250 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Rum |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 137g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 120,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 324,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Rum, Voda pitná, Cukr moučkový, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Mouka polohrubá, Marmeláda višňová, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Punčák postup přípravy receptu:
1 | Plech a formu o velikosti 17 cm x 22 cm vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Vodu s cukrem vaříme alespoň 7 minut, aby rozvar zhoustl, přidáme rum. Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden obarvíme potravinářským barvivem načerveno a nažluto. |
3 | První těsto – bílky vyšleháme do pevné pěny, poté došleháme cukr, lehce vmícháme rozšlehané žloutky, mouku a horkou vodu. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a pečeme dozlatova. Totéž těsto uděláme i do formy (vychladlé těsto potřeme marmeládou. |
4 | Upečený plát rozkrojíme na polovinu a jeden plát nakrájíme na čtverce, které střídavě namáčíme v rozvarech. Klademe střídavě do formy na těsto namazané marmeládou. Přiklopíme druhou polovinou plátu a zatížíme do druhého dne. |
5 | Poté vrchní plát potřeme marmeládou a přelijeme rumovou polevou. |
6 | Polevu připravíme tak, že do mísy prosejeme cukr a třeme do zhoustnutí s horkou vodou a rumem. |