Dort slivovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort slivovice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63993 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
360 g | Cukr krupice |
510 g | Mouka polohrubá |
9 ks | Vaječný bílek slepičí |
9 ks | Vaječný žloutek sušený |
9 polévková lžíce | Voda pitná |
Na krém | |
150 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
500 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
3 ks | Pudink vanilkový |
3 polévková lžíce | Rum |
Na marcipán | |
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Mléko plnotučné sušené |
50 ml | Voda pitná |
Na namazání | |
6 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188g |
---|---|
Cholesterol | 419,9mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 218,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 185,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek sušený, Voda pitná, Cukr krupice, Rum, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mléko plnotučné sušené, Marmeláda višňová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudink vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort slivovice postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr. |
3 | V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém. |
4 | Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem. |
5 | Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota. |
6 | Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem. |