Hemenex - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hemenex
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64001 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 582,5mg |
Draslík | 241,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 568,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hemenex postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku a plátky sýra nakrájíme na široké proužky, petržel nakrájíme najemno. |
2 | Na pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, na ni položíme plátky šunky, prohřejeme a vyklepneme na šunku vejce, vše osolíme a opepříme. Na vejce položíme sýr a necháme ho roztavit. |
3 | Podáváme posypané petrželovou natí. |