Studená polévka z pečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená polévka z pečených paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64002 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
0,5 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Okurka salátová |
100 ml | Olej olivový |
1200 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Rajčatová šťáva |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 411,3mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Okurka salátová, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená polévka z pečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit. |
2 | Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme. |