Jednoduchý recept

Studená polévka z pečených paprik

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64002
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Avokádo
0,5 kávová lžička Balsamico ocet
1 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
100 g Cibule červená
1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Krevety tygří - loupané
300 g Okurka salátová
100 ml Olej olivový
1200 g Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
100 ml Rajčatová šťáva
4 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
700 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 428kJ
14% Sacharidy 49 g
53% Tuky 39 g
53% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Studená polévka z pečených paprik postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.

2

Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept