Recept

Nadívané telecí hrudí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 280 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64003

Ingredience

Telecí hrudí
2 ks Bobkový list
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
400 g Telecí hruď
1 kávová lžička Tymián čerstvý
Nádivka
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel hladkolistá
2 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 344 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nadívané telecí hrudí postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Přidáme bobkový list a maso zabalíme do potravinářské fólie. V lednici necháme do druhého dne marinovat.

2

Druhý den maso přendáme do pekáče, zalijeme olejem, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna 4 hodiny při 130°C. Potom maso vyjmeme, necháme vychladnout, zatížíme a dáme na 10 hodin lisovat.

3

Před koncem lisování si připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme. Vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku osmahnutou na másle.

4

Z hrudí nakrájíme tenké plátky, které těsně vedle sebe urovnáme na potravinářskou fólii. Na vzniklý „plát“ naneseme připravenou nádivku a maso zarolujeme, znovu důkladně zabalíme do fólie a pak ještě do alobalu. Zvolna povaříme asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept