Nadívané telecí hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 280 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané telecí hrudí
Celkový čas: | 280 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 250 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Telecí hrudí | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí hruď |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nádivka | |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel hladkolistá |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 605,6mg |
---|---|
Cholesterol | 132,3mg |
Draslík | 316,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 124,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Telecí hruď, Tymián čerstvý, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané telecí hrudí postup přípravy receptu:
1 | Telecí hrudí osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Přidáme bobkový list a maso zabalíme do potravinářské fólie. V lednici necháme do druhého dne marinovat. |
2 | Druhý den maso přendáme do pekáče, zalijeme olejem, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna 4 hodiny při 130°C. Potom maso vyjmeme, necháme vychladnout, zatížíme a dáme na 10 hodin lisovat. |
3 | Před koncem lisování si připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme. Vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku osmahnutou na másle. |
4 | Z hrudí nakrájíme tenké plátky, které těsně vedle sebe urovnáme na potravinářskou fólii. Na vzniklý „plát“ naneseme připravenou nádivku a maso zarolujeme, znovu důkladně zabalíme do fólie a pak ještě do alobalu. Zvolna povaříme asi 10 minut. |