Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64004
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 ks Bobkový list
6 ks Kopr čerstvý
100 g Křen
1 kg Okurky nakládané
6 g Sůl
6 ks Vinné listy
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 119 kcal
Kilojoule 498kJ
6% Sacharidy 23 g
3% Tuky 3 g
121% Sodík 2 g
12% Bílkoviny 7 g

Kvašáky postup přípravy receptu:

1

Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout.

2

Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu.

3

Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
pomikalek.jiri@seznam.cz
Kvašáky
jsou výborné

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept