Salát ze slanečků a červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze slanečků a červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64007 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | červená řepa vařená |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slaneček |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 44,8mg |
Draslík | 321,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 256,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Křen, Ocet jablečný, Slaneček, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny červená řepa vařená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze slanečků a červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařenou (nebo upečenou) červenou řepu po úplném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i slanečky bez kostí a jablko, oloupanou cibulku nasekáme najemno. |
2 | V misce vše promícháme a salát ochutíme čerstvě mletým pepřem, nastrouhaným křenem, jablečným octem a jemně nasekaným koprem. Nakonec vmícháme smetanu a bílý jogurt. Salát ihned podáváme |
Poznámka
Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem, jako příloha se hodí i vařené brambory.