Recept

Benedikt vejce s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64008
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Máslo přepuštěné
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 plátek Šunka dušená
3 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 20 g
21% Sodík 425 mg
35% Bílkoviny 20 g

Benedikt vejce s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme holandskou omáčku. Nad párou ve vhodné nádobě ušleháme žloutky s vínem. Vznikne nadýchaná pěna. Potom do směsi zvolna zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme omáčku podobnou řidší majonéze. Ochutíme citronovou šťávou, solí a mletým pepřem. Na ztracená vejce přivedeme k varu asi dva litry vody (můžeme do ní přidat trochu octa, napomáhá sražení) a uprostřed uděláme vír. Na mělký talířek rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vroucí vody (ne přímo doprostřed, ale spíš kousek od středu víru, aby se bílek nad žloutkem zavřel). Voda by měla jen lehce probublávat. Vejce vaříme dvě tři minutky, aby vnitřek zůstal tekutý. Jakmile je hotové, vyjmeme je děrovanou naběračkou. Stejným způsobem připravíme další vejce.

2

Plátky toastového chleba krátce nasucho opečeme, na každý naneseme plátek šunky, ztracené vejce a vše přelijeme holandskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept