Špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Koření mexické |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 387,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 211,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření mexické, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Jehly potřeme olejem. |
2 | Do mísy dáme nakrájené maso, zasypeme kořením, osolíme, promícháme a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. |
3 | Marinované maso napichujeme na jehly střídavě s cibulí, slaninou, paprikou, končíme masem. Vše potřeme olejem a grilujeme. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.