Voňavý malinový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavý malinový ocet
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64014 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
200 g | Maliny |
500 ml | Ocet jablečný |
1 hrst | Listy maliník |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 815,1mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,1mg |
Vláknina | 742,9mg |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Ocet jablečný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listy maliník nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavý malinový ocet postup přípravy receptu:
1 | Omyté lesní maliny a jejich listy necháme okapat, pak je dáme do láhve se širším hrdlem, zalijeme je jablečným octem, láhev dobře uzavřeme a odložíme ji na 3 týdny na slunné místo. |
2 | Po této době maliny s listy scedíme přes husté sítko do prázdé tmavé lahve. Malinový ocet uchováváme v chladu. |
Poznámka
Používáme ho k ochucení salátů, dresingů apod.