Jednoduchý recept

Pikantní olej z medvědího česneku a chilli

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64016
Kategorie: Ochucený ocet a oleje, hořčice

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
0% Sacharidy 0 g
33% Tuky 25 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Pikantní olej z medvědího česneku a chilli postup přípravy receptu:

1

3 hrsti listů medvědího česneku dobře omyjeme, vodu z listů setřepeme, pak je osušíme, pokrájíme je na tenké nudličky. Červené i žluté chilli papričky omyjeme, odkrojíme stopky a papričky i se zrníčky drobně nasekáme. V míse je promícháme s medvědím česnekem, směs vložíme do větší skleněné lahve se širokým otvorem. Sklenici naplníme pouze do poloviny, pak přilejeme olej, promícháme, láhev uzavřeme a odložíme ji na 2-4 týdny do lednice.

2

po této době olej přecedíme přes filtrační papír nebo velmi jemné síto do čistých suchých sklenic (lahví), pokud možno tmavých. Sklenice uzavřeme a odložíme na tmavé místo.

Poznámka

Použití: zeleninové saláty, dresing, dip, zálivky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept