Recept

Domácí ravioly s hovězí oháňkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64017
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Divoké koření celé
1 ks Hovězí oháňka
50 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Šalotka
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
500 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 332kJ
19% Sacharidy 68 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 503 mg
51% Bílkoviny 29 g

Domácí ravioly s hovězí oháňkou postup přípravy receptu:

1

Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření.

2

Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici nejméně 2 hodiny odležet.

3

Měkké maso obereme od kostí a nadrobno nakrájíme. Na másle necháme zeskovatět nasekanou šalotku, přidáme očištěnou, najemno nakrájenou kořenovou zeleninu (300g), obrané maso a vše krátce podusíme. Přisypeme nasekanou petrželku (nebo pažitku), ochutíme solí, pepřem a necháme mírně prochladnout.

4

Nudlové těsto vyválíme a rozkrájíme na stejně velké čtverečky, které naplníme připravenou směsí. Vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

Poznámka

Ravioly můžeme podávat např. s petrželovým pyré: doměkka uvařenou petržel vymícháme s trochou másla a horkého mléka na kaši a dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept