Hovězí svíčková Stroganoff - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková Stroganoff
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Demi glace |
600 g | Hovězí svíčková |
50 ml | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř zelený mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
50 g | Šalotka |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 736,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Protlak rajčatový sterilovaný, Šalotka, Sůl, Okurky nakládané, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Martell cognac, Pepř černý mletý, Pepř zelený mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková Stroganoff postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, část očištěné papriky a žampionů nakrájíme na větší kousky a vše orestujeme na oleji doměkka. Vmícháme rajčatový protlak a mletou sladkou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, potom přidáme demi-glace a povaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou hladkokolistou petrželku a odložíme stranou. |
2 | Z hovězí svíčkové nakrájíme medailonky, osolíme je, okořeníme a zprudka opečeme. |
3 | Zvlášť orestujeme zbytek papriky, žampionů a nasekané okurky. Na talíř upravíme maso, které přelijeme omáčkou a ozdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami. |
Poznámka
Jako příloha můžeme podávat rýži, špecle nebo široké těstoviny.