Jednoduchý recept

Hovězí svíčková Stroganoff

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64018
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Demi glace
600 g Hovězí svíčková
50 ml Martell cognac
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pepř zelený mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
50 g Šalotka
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 422kJ
3% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
119% Sodík 2 g
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí svíčková Stroganoff postup přípravy receptu:

1

Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, část očištěné papriky a žampionů nakrájíme na větší kousky a vše orestujeme na oleji doměkka. Vmícháme rajčatový protlak a mletou sladkou papriku, znovu krátce restujeme a zalijeme brandy. Alkohol necháme vyvařit, potom přidáme demi-glace a povaříme asi 15–20 minut. Rozmixujeme (případně ještě propasírujeme přes jemný cedník), zjemníme ušlehanou smetanou, přidáme čerstvě nasekanou hladkokolistou petrželku a odložíme stranou.

2

Z hovězí svíčkové nakrájíme medailonky, osolíme je, okořeníme a zprudka opečeme.

3

Zvlášť orestujeme zbytek papriky, žampionů a nasekané okurky. Na talíř upravíme maso, které přelijeme omáčkou a ozdobíme orestovanými žampiony, paprikou a okurkami.

Poznámka

Jako příloha můžeme podávat rýži, špecle nebo široké těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept