Tradiční houbový Kuba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční houbový Kuba
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
50 g | Houby sušené |
500 g | Krupky trhané |
1 kávová lžička | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřové sádlo škvařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 848,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční houbový Kuba postup přípravy receptu:
1 | Krupky (trhané nebo malé kroupy) spaříme vroucí vodou, propláchneme a s kouskem sádla uvaříme doměkka. |
2 | Na části sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Sušené houby namočíme. |
3 | K měkkým krupkám přidáme orestovanou cibuli a namočené houby, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs vložíme do pekáčku silně vymazaného sádlem. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 30 minut. |
4 | Před podáváním poklademe povrch plátky másla, pokrm tak získá krémovější konzistenci. |