Jehněčí polévka s těstovinami fusilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí polévka s těstovinami fusilli
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6402 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí maso |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 342,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 130,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 595,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí polévka s těstovinami fusilli postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na kousky a postupně dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osušíme na papírové utěrce. |
2 | Ve zbylém oleji orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a vložíme zpět maso. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíky celeru, drcená rajčata a zalijeme vývarem. Promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou cca 15min provaříme. |
3 | Poté vložíme těstoviny a za občasného míchání vaříme cca 10min až těstoviny i maso změknou. Ochutíme solí, pepřem, dozdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme. |