Bublanina se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64022 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Švestky |
5 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 106,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 261,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Švestky, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme. |
2 | Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.) |
3 | Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Můžeme použíti i slívy nebo ryngle.