Jednoduchý recept

Dušené slávky s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64025
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
500 g Mušle slávky
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel hladkolistá
100 g Šalotka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 423 mg
31% Bílkoviny 17 g

Dušené slávky s omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme.

2

Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu s česnekem přidáme ke slávkám. Vše znovu krátce restujeme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a krátce podusíme. Slávky nedusíme příliš dlouho, hotové jsou ve chvíli, kdy se otevřou. Mušle vyjmeme a přendáme do misky, v níž je budeme servírovat.

3

Do hrnce s orestovanou zeleninou přilijeme smetanu, povaříme a zredukujeme na potřebnou hustotu. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

Dušené slávky při podávání ozdobíme citronem nebo limetkou. Na stůl vždy připravíme misku studené vody s kapkou citronové šťávy, aby si strávníci mohli umýt prsty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept