Lehký bramborový salát s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký bramborový salát s červenou cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64026 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory salátové |
100 g | Cibule červená |
30 g | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 4,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brambory salátové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký bramborový salát s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme teplým kuřecím vývarem. Salát necháme dobře odležet, občas zamícháme. |
2 | Před podáváním salát ochutnáme a případně ještě dochutíme. |
Poznámka
Podáváme k smaženým řízkům i ke kaprovi.