Domácí bramborové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí bramborové noky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64028 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 246,4mg |
Draslík | 281,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 289,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí bramborové noky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. |
Poznámka
Noky podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.