Čínské nudle s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské nudle s kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí prsa |
200 g | Nudle čínské vaječné |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 763,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Nudle čínské vaječné, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Pórek, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínské nudle s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájíme maso a zprudka opečeme na oleji. |
2 | Přidáme sójovou a worcesterskou omáčku, osolíme, opepříme a zalijeme trochou vody, aby se nudličky dusily. |
3 | Přidáme masox a necháme rozpustit. Když je maso měkké, dochutíme hořčicí, kořením na čínu a před koncem vaření přidáme nakrájenou cibuli, pórek a podusíme. |
4 | Než se maso uvaří, připravíme nudle. |
5 | Dáme je do vroucí osolené vody s trochou oleje a vaříme 3 minuty, poté scedíme a okapané vložíme do pánve, smícháme s masem a opékáme, dokud nejsou křupavé. |