Jednoduchý recept

Omáčka ze smržů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 64032

Ingredience

100 ml Demi glace
40 ml Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 hrst Smrže čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 922kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 247 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka ze smržů postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, najemno nakrájenou šalotku vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo a orestujeme na ní očištěné, nakrájené smrže (sušené si dáme předem namočit.) Krátce je podusíme. Potom přilijeme koňak (nebo madeiru či brandy), přidáme demi-glace (telecí či jiný silný vývar) a smetanu. Necháme znovu provařit a zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.

Poznámka

Podáváme s vařeným chřestem a s bramborovými noky nebo s ranými bramborami. Můžeme vhodně doplnit konfitovaným králičím či telecím hřbetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept