Jarní polévka z mladých kopřiv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní polévka z mladých kopřiv
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64033 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
200 g | Kopřiva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Šalotka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 551,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopřiva, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní polévka z mladých kopřiv postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník). |
2 | Před podáváním polévku našleháme do pěny. |
Poznámka
Můžeme podávat například se ztraceným vejcem.