Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64042
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

Na těsto
40 g Cukr krupice
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
3 ks Vaječný bílek slepičí
100 ml Voda pitná
Na polevu
150 g Čokoláda na vaření
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
40 g Tuk ztužený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 143kJ
20% Sacharidy 73 g
26% Tuky 20 g
5% Sodík 91 mg
21% Bílkoviny 12 g

Indiánci postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.

2

Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.

3

V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).

4

Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.

5

Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept