Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64044

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
85 g Droždí
100 ml Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
6 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
90 dkg Vepřové škvarky
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 426kJ
21% Sacharidy 76 g
31% Tuky 23 g
39% Sodík 790 mg
140% Bílkoviny 79 g

Škvarkovníky postup přípravy receptu:

1

Vepřové škvarky rozemeleme. V misce rozdrobíme droždí, přimícháme lžičky cukru, vmícháme 4 lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosejeme mouku, po okraji dáme sůl a pepř, do důlku vlijeme vykynuté droždí, rozšlehané vejce se žloutkem, olej. Mléka přidáme podle potřeby a pečlivě vymícháme hladké těsto, které se nelepí. Pod utěrkou necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na obdélník, potřeme mletými škvarky, poskládáme ze širší i kratší strany na polovinu proti sobě (podobně jako listové těsto). Opět rozválíme a poskládáme. Opakujeme ještě dvakrát. Poté těsto tence vyválíme, vykrájíme větší kolečka a dáme na suchý plech.

4

Placičky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti (mák, drcený kmín apod.) Placičky necháme asi 20 minut kynout.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept