Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64046
Kategorie: Cukroví

Ingredience

70 g Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
120 g Med včelí
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
Na marcipán
200 g Cukr moučkový
200 g Mléko plnotučné sušené
1 kávová lžička Olej rostlinný
3 polévková lžíce Sirup Golden
1 kávová lžička Tresť mandlová
40 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
29% Sacharidy 103 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bobříci postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem.

2

Ve vodní lázni rozpustíme cukr s medem a olejem a necháme vychladnout. Poté vmícháme mouku s kypřicím práškem a práškem do perníku. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme ve fólii alespoň hodinu v chladničce.

3

Marcipán připravíme z uvedených surovin. Vodu přidáváme opatrně, musí vzniknout tvárná hmota. Vyválíme válečky na prst silné.

4

Z těsta vyválíme obdélníčky, velké tak, by se do nich dal zabalit marcipánový váleček.

5

Vytvořené válečky šikmo krájíme a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut.

6

Upečené těsto nechám asi 14 dní uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept