Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64050
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
1 polévková lžíce Majoránka
3 polévková lžíce Mák - semena
500 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
19% Sacharidy 67 g
26% Tuky 20 g
58% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Litina postup přípravy receptu:

1

Pekáč vytřeme rozpuštěným sádlem a vysypeme strouhankou smíchanou s 2 lžícemi máku.

2

V misce rozetřeme droždí s cukrem, vmícháme 2 lžíce mouky a 2 lžíce vlažného mléko a necháme vzejít kvásek. Česnek oloupeme a utřeme, slaninu nakrájíme na kostičky.

3

Brambory nastrouháme, vodu slijeme, a v míse promícháme brambory s mlékem, moukou, rozšlehanými vejci, česnekem, solí, majoránkou a slaninou. Na závěr vmícháme vzešlý kvásek, pečlivě vymácháme a na teple necháme vykynout.

4

Vykynuté těsto vlijeme do pekáče, posypeme zbylým mákem a necháme ještě 15 minut kynout.

5

Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept