Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64052

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
300 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
19% Sacharidy 67 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 81 mg
47% Bílkoviny 26 g

Čočka postup přípravy receptu:

1

Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu.

2

V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout.

3

Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr.

Poznámka

K čočce podáváme horké párky, kyselé okurky a případně volské oko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept