Dušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušenky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64053 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 266,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušenky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, klobásy nakrájíme na kolečka. |
2 | Na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou, osolíme a přidáme brambory. Na středním plameni dusíme, až jsou brambory téměř měkké. Poté k nim vložíme klobásu a dodusíme. |