Syrenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrenky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64055 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr balkánský |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,8mg |
Draslík | 192,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 304,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Provensálské koření, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrenky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Sýr nakrájíme na kostičky. |
3 | V míse rozšleháme vejce s cukrem, vmícháme jogurty, sůl, koření, mouku rozmíchanou s kypřicím práškem do pečiva a promícháme. Na závěr lehce vmícháme sýr. |
4 | Lžící tvoříme na plechu malé kopečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. |
5 | Ještě horké placičky potíráme rozpuštěným máslem. Podáváme vlažné. |