Vitacitová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vitacitová buchta
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64060 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 ml | Mléko polotučné |
240 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
---|---|
8 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
500 g | Tvaroh jemný |
Na polevu | |
8 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 balení | Pudink vanilkový |
1,5 balení | Vitacit |
1 l | Voda pitná |
Na vymazání | |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 232,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr krupice, Rum, Cukr krupice, Vitacit, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Tvaroh jemný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudink vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vitacitová buchta postup přípravy receptu:
1 | Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova. |
3 | V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem. |
4 | Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme. |
5 | Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě. |