Kuře pečené se zeleninou a nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené se zeleninou a nádivkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1500 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel hladkolistá |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
50 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 360,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené, Zelenina kořenová, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené se zeleninou a nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. |
2 | Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a šalotku orestujeme na másle, přilijeme mléko a spolu s vejcem přidáme k houskám. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a nakonec vsypeme nasekanou petrželku. |
3 | Kuře dáme do pekáče spolu s očištěnou kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kousky, s oloupanou, nakrájenou cibulí, česnekem a pár snítkami tymiánu nebo jiných bylinek. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 190 stupních 10 až 12 minut a potom při 160 stupních asi 1 hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým ratatouille, můžeme přidat i pečenou kořenovou zeleninou.