Jednoduchý recept

Kuře pečené se zeleninou a nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64061
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1500 g Kuře
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel hladkolistá
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
50 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,202 kcal
Kilojoule 5 031kJ
12% Sacharidy 43 g
104% Tuky 78 g
24% Sodík 487 mg
142% Bílkoviny 80 g

Kuře pečené se zeleninou a nádivkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.

2

Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a šalotku orestujeme na másle, přilijeme mléko a spolu s vejcem přidáme k houskám. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

3

Kuře dáme do pekáče spolu s očištěnou kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kousky, s oloupanou, nakrájenou cibulí, česnekem a pár snítkami tymiánu nebo jiných bylinek. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 190 stupních 10 až 12 minut a potom při 160 stupních asi 1 hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým ratatouille, můžeme přidat i pečenou kořenovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept