Pečené fazole se zeleninou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené fazole se zeleninou a slaninou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64062 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
50 g | Petržel kořen |
200 g | Rajčata |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Fazole bílé, Petržel kořen, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené fazole se zeleninou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. |
Poznámka
Pokrm můžeme doplnit klobáskou, pečeným jehněčím kolínkem nebo vepřovým bůčkem (maso 24 hodin předem naložíme do soli, rozmarýnu a česneku, vložíme do trouby a pomalu pečeme do změknutí, během pečení můžeme polévat marinádou z medu a černého piva).