Jednoduchý recept

Pečené fazole se zeleninou a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64062
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
50 g Petržel kořen
200 g Rajčata
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 887kJ
28% Sacharidy 102 g
22% Tuky 17 g
51% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Pečené fazole se zeleninou a slaninou postup přípravy receptu:

1

V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole. Ještě krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a při 150°C pečeme v troubě asi 2 hodiny, dokud fazole nezměknou. Nakonec pokrm osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.

Poznámka

Pokrm můžeme doplnit klobáskou, pečeným jehněčím kolínkem nebo vepřovým bůčkem (maso 24 hodin předem naložíme do soli, rozmarýnu a česneku, vložíme do trouby a pomalu pečeme do změknutí, během pečení můžeme polévat marinádou z medu a černého piva).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept