Jemný čokoládový fondant - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný čokoládový fondant
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64063 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Čokoláda 70% kakao |
150 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný čokoládový fondant postup přípravy receptu:
1 | Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme. |
2 | Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je naplníme připravenou hmotou, necháme krátce zatuhnout v chladu a pečeme v troubě při 190°C 8-12 minut – podle velikosti kroužků. Prostředek fondantu má zůstat tekutý. |
Poznámka
Po upečení pocukrujeme, podáváme se zmrzlinou a ovocem.