Salát s marinovanou dýní a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s marinovanou dýní a hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64064 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
220 g | Dýně |
2 ks | Hřebíček |
150 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej dýňový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Salát Polníček |
50 g | Salát Rosso |
1 ks | Skořice celá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 452,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Dýně, Hřebíček, Hříbky čerstvé, Ocet vinný, Salát Rosso, Skořice celá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej dýňový, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s marinovanou dýní a hříbky postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev. |
2 | Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká). |
3 | Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře. |
4 | Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem. |
Poznámka
Salát můžeme posypat dýňovými semínky.