Recept

Salát s marinovanou dýní a hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64064
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Badyán
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
220 g Dýně
2 ks Hřebíček
150 g Hříbky čerstvé
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej dýňový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Salát Polníček
50 g Salát Rosso
1 ks Skořice celá
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
7% Sodík 139 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát s marinovanou dýní a hříbky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.

2

Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).

3

Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.

4

Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.

Poznámka

Salát můžeme posypat dýňovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept