Melounová studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounová studená polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64067 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Meloun Cantaloupe |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 66,7mg |
Vláknina | 87,0mg |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun Cantaloupe mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounová studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Meloun rozkrojíme na poloviny, vydlabeme, z dužiny odstraníme pecičky a nakrájíme ji na menší kousky. |
2 | Kousky melounu potom rozmixujeme v mixéru s bílým porstkým vínem a citronovou šťávou. |
3 | Podáváme ve vydlabaných polovinách melounu. |
Poznámka
Polévku není třeba sladit, bez přidání cukru je víc osvěžující. Při podávání můžeme polévku ozdobit trochou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.