Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64068 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
3 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr kozí bylinkový |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 217,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Ocet jablečný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sýr kozí bylinkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké plátky, které krátce v kastrůlku ve vodě zblanšírujeme. Teplé plátky kedluben namarinujeme ve sladkokyselém nálevu připraveném z jablečného octa, olivového oleje, soli, pepře a špetky cukru. |
2 | Marinované kedlubny podáváme s bylinkovým kozím sýrem. |