Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64069
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Amur bílý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
Na zeleninu
3 ks Celer řapíkatý
8 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Kapary
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
20% Sodík 391 mg
86% Bílkoviny 48 g

Nejlepší amur postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Kukuřičnou strouhanku smícháme s moukou. Lilek nakrájíme na špalíčky, oloupaný česnek podrtíme nožem, tři řapíky celeru opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Porce ryby osolíme a obalíme v mouce se strouhankou. Dáme smažit do rozpáleného oleje, po obou stranách jen aby bylo maso lehce růžové. Přendáme na ubrousek, aby se vsákl tuk.

3

Do zapékací mísy naskládáme pokrájenou zeleninu včetně konzervovaných rajčat, okořeníme, osolíme, zakapeme olejem a promícháme.

4

Zeleninu dáme péci do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut. Poté zeleninu posypeme kapary, položíme porce ryby, podlijeme vínem a pečeme asi 15 minut.

Poznámka

Podáváme s bagetkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept