Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6407 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
170 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Telecí kýta |
600 g | Těstoviny Tagliatelle |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 534,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 98,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem a na rozehřátém másle orestujeme dohněda. Vyjmeme, na zbylém másle opečeme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme víno a zprudka vaříme dokud se část tekutiny neodpaří. Poté přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Ochutíme solí, pepřem a ke konci vaření vložíme maso. |
2 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
3 | Rozdělíme na talíře. |
4 | Do omáčky vmícháme lžíci parmazánu, přelijeme jí těstoviny, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme. |